tiistai 20. tammikuuta 2009

Sensuroitua valitusta ja tikkunekkuja

Nyt harrastan jälleen sitä, mitä ideapulassa parhaiten taidan: mainostan muiden saavutuksia. Ja ilmaista mainostilaahan saa täältä hankkia säälliseen hintaan.

Aluksi tärkein: Olen jo pitkän aikaa poksahdellut pähkinöinä Chaplinin Nykyajan esityksestä Finlandia-talolla. Juuri näin mykät, ja erityisesti mykät komediat, on koettava - suuren yleisön joukossa ja liveorkesterin säestämänä. Lauantain näytös on muutamia hajapaikkoja lukuunottamatta täynnä, mutta perjantai-illan (23.1.) näytännössä on vielä tilaa. Lisätietoa
täältä. Liikettä ruhoon!

Viikon elokuvatarjonta on melkoisen rupuista. Keskiviikkona on Denzel Washington kovana: Subilta tulee Training Day (2001) klo 21.

Perjantaina on jo valinnanvaraa: Julius Caesar (1952)/ YLE Teema klo 22.15. Brandoputki jatkuu. Keskiviikkona myös jatkuu Teeman Brando dokumentti (2/3). Pakollista katsottavaa.

X-Men
(2000)/ MTV3 perjantaina klo 22.40

X-Men toi sarjakuvaelokuvat jälleen muotiin. Efektit ja tehosteet ovat ehkä kärsineet vajaassa kymmenessä vuodessa, mutta viihdyttävyys ei. X-Men on katsomisen arvoinen pelkästään karskin Hugh Jackmanin takia. Jackman teki jenkkidebyytinsä Wolverinena ja mies on nykyään virallisesti maailman seksikkäin mies. (Olen täysin samaa mieltä.) Toimivaa kertaviihdettä, josta ohjaaja Singer pamautti moninkertaisesti paremmaksi jatko-osalla X2.
3/5

Pianisti (2002)/ YLE Teema lauantaina klo 21.55

Pianisti on Polanski the Pakolaisen massiivinen sotakuvaus. Pääosan Adrien Brodyn kunnioituta herättävä esitys murentaa sydämen. Elokuva näyttää traagisesti mutta todenmukaisesti juutalaisten kokemista hirveyksistä natsi-Saksan vallan alla.
5/5

Loppuviikolla saamme lisää Hitchcockia. Olen tästä Teemalle hyvin kiitollinen. Joitakin rasvaisia VHS-kopioita Hitchcockin 30-luvun ja 40-luvun alun elokuvista löytyy kirjastosta, mutta suurin osa lienee joutunut asfaltiksi. Tämänkertainen elokuva on Epäilyksen varjo (Shadow of a Doubt, 1943), joka on myös itselleni ennalta näkemätön teos. Ohjelmapaikka siis sunnuntaina klo 18.00 (siirtynyt tunnilla).


Seuraavalla kerralla kehitän jotakin rakentavampaa tekstiä. Ihan totta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti