lauantai 3. tammikuuta 2009

Piparikrapulan jälkinäytös

On ollut niin kova kiire sohvaperunoida, etten ole ehtinyt kirjoitella tänne yhtään mitään. (Tuskinpa kukaan siitä pultteja vetää.) Ensitöikseni joulun jälkeen juoksin kauppaan ostamaan hypettämäni Casablanca Ultimate Collector's Editionin. Millainen olikaan ensimmäinen yömme yhdessä! Tallinnan reissulla löysin paikallisesta liikkeestä Humphrey Bogart Collectionin (The Harder They Fall, Dead Reckoning, In A Lonely Place ja Sirocco) pilkkahintaan. Ah, ekstaasia!

Teattereissa olen lomaviikkojen aikana käynyt katsomassa Australian ja eilen Twilightin. Olen jo lähes viikon ajan vääntänyt jotakin arviontapaista Australiasta, saa nähdä valmistuneeko koskaan. Twilightin menin katsomaan puhtaasti seurasyistä. Ja eipä kovin hääppöinen tapaus ollut. Elokuva on niin vahvasti sidottu kohderyhmäänsä, etteivät siitä muut juuri mitään irti saa. Yllättäen Twilight on ulkoisesti hyvin epähollywoodmainen ja välillä kuvasta näkyi käytössä ollut verrattain pieni budjetti. Saatan vain kuvitella, millaista siirappia Fox olisi aiheesta saanut. Hypoteesistani huolimatta Twilightin pääparin kemia on mitätön ja vitsit sitä mitä nyt 13-vuotiaisiin yleensä uppoaa. Tosin kysymyksessa voi myös olla ilmeisen paskamainen elitistihuumorintajuni. Nauran, kun Chaplin potkaisee frakkipukuista takamukseen, mutta pyörittelen silmiäni, kun joku murjaisee kondomivitsin. Kylläpäs minä nyt sen elokuvan lyttäsin. Anteeksi.

Ensi viikolla alkavat taas työ ja tuska, koulu ja kidutus. Kärsikäämme yhdessä.

(P.S. Nyt on mitä oivallisin hetki mainostaa Radion sinfoniaorkesterin esitystä Finlandiatalolla perjantaina ja lauantaina 23.-24.1. Kysessä on Nykyajan musiikkiesitys. Aivan, se Nykyaika. Lippuja täältä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti